Trükkös fosztogatók öntapadós matricákkal zárják le a BKK jegykiadó automaták nyílását, így

a jegy bent ragad, a vásárló pedig elveszti a pénzt és a jegyet vagy bérletet is.

A csalók pedig ott a helyszínen árusítják az így megszerzett jegyet, sokszor a külföldieknek is, míg a bérleteket visszaváltják a BKK pénztáraiban. Az RTL Híradó is több helyen látott ilyen leragasztott automatát és például a Rákóczi téri jegyautomatánál lefilmeztek egy férfit, aki épp "babrálta" a szerkezetet, majd félreállt és várt.

Az eset másnap is megismétlődött. Mikor egy pórul járt külföldi családot az ellenőrhöz kísértek, az azonnal közölte, hogy tudja miről van szó, csövesek tömik el a gépet. Megoldásként javasolta, hogy hívják a gépen látható telefonszámot.

Mikor visszaértek, a család többi tagja már rájött, mi a gond, megtalálták a matricát, a hátán a felragadt jegyekkel.

A Közlekedő Tömeg Egyesület aktivistája szerint a jelenség mindennapos, többféle módszerük is van a csalóknak. Egyrészt leragasztják a nyomtatóknak a kiadónyílását, így nem jönnek ki a jegyek, és a visszajáró nyílást is le szokták ragasztani. Szerintük az is gyakori, hogy hamisítják a jegyeket.

A rendőrséget is megkérdezték, ott azt válaszolták, ha a BKK feljelentést tesz, akkor rongálás vagy lopás miatt eljárást indítanak. A BKK eddig nem válaszolt az RTL Híradó kérdésére.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója