3206 szabályos fekvőtámaszt nyomott le egy óra alatt egy 33 éves ausztrál apuka, amivel új világrekordot állított fel. Lucas Helmke közel három évet készült a mutatványra.


A világrekord-kísérlet 2022 novemberében történt, a napokban hitelesítették, így jelenleg Lucas Helmke a fekvőtámaszozás világbajnoka – tette közzé a Guinness World Records. Az ausztrál férfi percenként 53 fekvőtámaszt teljesített, nagyjából másodpercenként egyet. A rekordkísérlet végén 34 karhajlítást levontak tőle szabálytalan végrehajtás miatt, de a 3206 szabályos gyakorlat is elég volt az új világcsúcshoz.

Ahhoz, hogy egy fekvőtámaszt szabályosnak ítéljenek, a gyakorlatot végrehajtó egyén karjának legalább 90 fokban meg kell hajolnia, miközben előírás még a nyújtott térd- és az egyenes deréktartás.

Az előző világcsúcsot egyébként egy szintén ausztrál férfi, Daniel Scall tartotta 3182 fekvőtámasszal. Ám Lucas Helmke rekordja könnyen veszélyben lehet, ugyanis idén márciusban az amerikai Rob Stirling 3264 karhajlítást teljesített egy óra alatt – az ő kísérlete jelenleg hitelesítésre vár.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!