A második fordulót nem tudjuk megnyerni, mert nekünk három ellenfelünk van egyszerre: a Fidesz, a DK és az ellenzékkel is elégedetlen (tegyük hozzá részben joggal elégedetlen) ellenzéki világ, aki most Márki-Zay Péterben találta meg a vezetőjét, aki láthatóan átütötte a feje felett lévő üvegplafont - fogalmazott Karácsony Gergely abban a levélben, amelyet a Párbeszéd tagjainak írt, és amely levelet a Mandiner tett közzé. Karácsony péntek délelőtt bejelentette, hogy visszalép az előválasztástól, és Márki-Zay Pétert támogatja.


A levél még a hivatalos bejelentés előtt íródott. A levélben azt írja a Mandiner szerint Karácsony a párttársainak, hogy ő nem tudja megnyerni az előválasztást. Dobrev Klára ugyan meg tudja nyerni az előválasztást, de Orbán Viktor ellen már nem győzne. És Márki-Zay meg tudja nyerni az előválasztást Karácsony szerint, ha ő melléáll, és le is tudja győzni Orbánt - ezért áll Márki-Zay mellé, ezért lép vissza Karácsony az előválasztástól. Ez most a haza érdeke - érvel Karácsony.

Azt is írta, hogy tudja, sokaknak okoz csalódást, de kérte őket, hogy próbáljanak bízni abban, hogy így, az ő visszalépésével lesz jó mindannyiuknak.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!