Vasárnap változóan felhős idő várható többórás napsütéssel. Hószállingózás, gyenge havazás a borult részeken előfordulhat. Később sem emelkedik nappal sem 5 fok fölé a hőmérséklet.


Folytatódik a hideg idő, éjszakánként erős mínuszok röpködnek majd a hét elején is.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérsékletek általában -2 és -8 fok között valószínűek.

Vasárnap leginkább fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, néhol északon-északkeleten lehet tartósan felhős, borongós az ég. Ezeken a részeken hószállingózás, hózápor kialakulhat. Az ország északkeleti felén sokfelé élénk, erős lesz a nyugati-délnyugati szél. A maximumok 0 és +6 fok között várhatóak - írja az Időkép.

Hétfőn a déli tájakon fordulhat elő eső, kezdetben ónos eső, majd délután egyre inkább havas eső, havazás, míg az ország északi megyéiben napos idő ígérkezik.

A nyugatias szél az ország északi felén élénk, erős lesz. Hajnalban -8, -1, kora délután 1-6 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden többnyire napos időre van kilátás, hószállingózás, jelentéktelen hózápor helyenként északon, északkeleten fordulhat elő. A nyugati, északnyugati szél a délnyughati országrészt leszámítva többfelé megerősödhet. A fagyos éjszakát követően 0, +5 fokig emelkedik a hőmérséklet.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!