A torna 27. helyen kiemeltje, az amerikai Danielle Collins bejutott be a női verseny döntőjébe az Australian Openen. A 28 éves játékos a hetedikként rangsorolt lengyel Iga Swiatekkel csapott össze az elődöntőben, agresszív stílusával pedig lehengerelte esélyesebbnek tartott ellenfelét.

Az első játszmában 4-0-ra is vezetett, mire Swiatek kissé szorossá tudta tenni a mérkőzést, a második szettben viszont Collins leütötte a pályáról lengyel riválisát, 1 óra 19 perc alatt diadalmaskodott.

Collins, aki jelenleg a 30. a világranglistán, a jövő héttől karrierje során először bekerül a top10-be. Előtte azonban szombaton még vár rá élete első Grand Slam-döntője - az Australian Opent megelőzően egy negyeddöntő volt a legjobb GS-szereplése.

Kapcsolódó

Piros Zsombor: Csak az edzőt láttam benne, az apámat nem

A novemberi Davis Kupa-világdöntőn csodát tevő teniszező arról mesélt, mitől nem ment neki az elmúlt években, és mitől táltosodott meg 2021-ben.

Nem lesz ugyanakkor könnyű dolga, ugyanis a világelső Ashleigh Barty vár rá. A hazai játékos a simán, két szettben verte a világranglistán 51. amerikai Madison Keyst.

A mérkőzés mindössze 64 percig tartott.

Barty egyelőre játszmaveszteség nélkül áll a tornán, és az adogatójátékát is mindössze egyszer bukta el eddigi hat meccsén. Az egyesben kétszeres Grand Slam-tornagyőztes, 25 éves Barty 1980 óta az első ausztrál női játékos, aki bejutott a döntőbe a hazai GS-viadalon: Wendy Turnbull akkor kikapott a fináléban, így mostanáig utoljára Chris O'Neil tudott nyerni 1978-ban.

Australian Open, női elődöntők

Collins (amerikai, 27.)-Swiatek (lengyel, 7.) 6-4, 6-1
Barty (ausztrál, 1.)-Keys (amerikai) 6-1, 6-3

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!