A kórházban ápoltak száma 1800 fölé emelkedett. Az ellencsapások során számos palesztin létesítményt számolt fel az izraeli hadsereg.


Vasárnap kora reggelre 300-ra emelkedett a halálos áldozatok száma Izraelben, az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint 1864 sérültet ápolnak kórházban a Hamász támadásai után. Közülük 19 ember életveszélyes állapotban van, 326-an pedig súlyosan megsérültek.

Az izraeli hadsereg az éjjeli légicsapások során felszámolta a Hamász tíz, harcokhoz infrastruktúrát biztosító létesítményét, köztük a titkosszolgálati központját, és egy a szervezet légierejét szolgáló épületet.

Emellett lőtték a Hamász finanszírozására használt két bankfiókot, köztük a szervezet terrorista tevékenységének pénzügyeit segítő Iszlám Nemzeti Bankot, a szervezet első saját bankfiókját, az Iszlám Dzsihád nevű terrorszervezet légifegyverek gyártására szolgáló létesítményét Gáza városában, és egy fegyverraktárat.

A hadsereg arról is beszámolt vasárnap reggel, hogy tüzet nyitottak Libanonban arra a területre, ahonnan néhány perccel korábban Izrael felé lövéseket adtak le az ország északi határvidékén. Vasárnap reggel Dél-Libanonból rakétákat indítottak a Dov-hegy felé, melyekkel a hadsereg szerint egy olyan, a hegyen felállított nagy hatótávolságú radarberendezést próbáltak megsemmisíteni, amely a Libanonból és Szíriából érkező rakéták felderítését és nyomon követését szolgálja.

(via CNN, MTI)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!