Egyre fiatalabban házasítják ki lánygyermekeiket a szülők a háború okozta krízis miatt.


A Daily Mail adott hírt róla, hogy már az egészen kicsi, akár 3 éves kislányokat is férjhez adják Jemenben, mivel a családok nem tudják biztosítani az ellátásukat.

Az éhező jemeni családoknak állítólag nincs más választásuk, mint hogy házasságba kényszerítsék a kisgyermekeket. A kislányok kénytelenek náluk sokkal idősebb férfiak feleségeivé válni. Mivel élelem és pénz híján vannak, így óvják meg többi családtagot az éhenhalástól.

A szörnyű helyzet a jemeni háború egyik következménye, melyet az ENSZ a világ legborzasztóbb humanitárius válságának nevezett nemrégiben, ugyanis több mint tízmillió ember sínylődik az éhhalál küszöbén.

Egy friss ENSZ-beszámoló szerint a jemeni lányok több mint kétharmada 18 éves kora előtt házasodik meg, de a krízis rákényszeríti őket arra, hogy egyre fiatalabban adják férjhez őket a szüleik. Állítólag olyan családok is vannak, ahol már a három éves kislányokat is kénytelenek férjhez adni.

A fiatalabb lányok nem kell, hogy házastársi kötelezettségeknek tegyenek eleget 11 éves koruk előtt, azonban a férj otthonában házimunkát kell végezniük.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!