Hétfő estig már 49 ezren nyilvánítottak véleményt a szerdáig tartó előválasztáson, az érvényességi küszöb pedig a megállapodások szerint 50 ezer voks - írta meg a Népszava.

Tóth Csaba, a Republikon Intézet stratégiai igazgatója a lapnak elmondta: az öt évvel ezelőtti önkormányzati választáson az ellenzék főpolgármester-jelöltjére, Bokros Lajosra 213 ezren szavaztak; ez azt jelenti hogy a budapesti ellenzéki választók negyede-ötöde részt vesz most az előválasztáson, ez nemzetközileg is jó arány.

Tarlós István főpolgármester a mai Magyar Nemzetben írta le véleményét az előválasztásról, ami szerinte nem törvényes, nem mérvadó és nem több adatgyűjtésnél, marketingtevékenységnél.

Budapest, 2018. október 10. Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Tarlós István fõpolgármester a megbeszélésüket követõen tartott sajtótájékoztatón a Fõpolgármesteri Hivatalban 2018. október 10-én. A kormányfõ felkérte Tarlós Istvánt, hogy a következõ önkormányzati választáson induljon el ismét a fõpolgármesteri tisztségért. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Tarlós: Puzsér sem mondott akkora dőreségeket, mint Karácsony vagy Kálmán Olga

A főpolgármester nyílt levélben ment neki az előválasztásnak, ami szerinte nem több listakészítésnél.

Kiemelt kép: MTI/Soós Lajos


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!