Putyin 2023-ban azt mondta, hogy még abban az évben hadrendbe állítják a rakétát. Eddig négy sikertelen teszten vannak túl, most a kilövőállás teljes infrastruktúrája is megsemmisült.


Szeptember 21-én, szombaton, a pleszetszki rakétakomplexumban az oroszok legújabb, még fejlesztés alatt álló atomrakétája, az RSZ-28 Szarmat, vagyis a Sátán II, súlyos kudarcot vallott.

írta a Twitteren a @MeNMyRC1 nevű felhasználó, aki elsőként számolt be az esetről.

A gyanút az keltette fel, hogy az amerikai légierő egyik rádióelektronikai felderítő repülőgépe, az RC-135S Cobra Ball, a szokásosnál korábban megszakította a megfigyelési repülését, és a légtér-figyelmeztetést (NOTAM) is törölték. A Twitter-felhasználó szerint

A NOAA-20 és a SUOMI NPP földfigyelő műholdak adatai is rendkívüli eseményre utalnak a pleszetszki komplexum környékén, amit egy friss Planet Labs műholdkép is megerősített. A képen egy nagy kiterjedésű és mély kráter látható, ami arra enged következtetni, hogy

A Szabad Európa Rádió orosz kiadása által közzétett összehasonlító műholdfotók szerint

ami újabb csapást jelent az orosz nukleáris arzenál legújabb interkontinentális rakétájának fejlesztésére. A rakéta, amelyről Vlagyimir Putyin még 2023 februárjában azt mondta, hogy még abban az évben hadrendbe állítják, eddig négy sikertelen teszten van túl, és a mostani eset csak tovább növeli a kételyeket a projekt körül.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!