A megválasztott elnök, Joe Biden várhatóan a jövő hét elején megkapja első Covid-19 oltását - tudta meg a CNN. A tervei szerint a nyilvánosság előtt fogja beoltatni magát.

„Nem akarok a sor elé tolakodni, de szeretném megmutatni az amerikaiaknak, hogy az oltás teljesen biztonságos”

- fogalmazott az USA következő demokrata elnöke. „Amikor megkapom az oltást, az nyilvánosan fogom megtörténni, így mindenki tanúja lehet majd” - tette hozzá.

Bident várhatóan a jövő héten oltják be, mert addigra sikerül megoldani a nyilvános procedúra logisztikai kihívásait. Dr. Anthony Fauci, az ország egyik legismertebb fertőzőbetegség-szakértője és Biden egészségügyi tanácsadója is azt szorgalmazza, hogy minél előbb kapja meg a vakcinát Joe Biden és megválasztott alelnöke, Kamala Harris is.

Várhatóan már ezen a héten, pénteken megkapja az oltást Mike Pence is. A jelenlegi alelnök szintén azért akar nyilvános oltást, hogy megmutassa az oltóanyag biztonságos voltát. Az összes vezető politikust a Pfizer és a BioNTech vakcinájával oltják be az USA-ban. Arról egyelőre nincs hír, hogy Donald Trump mikor kapja meg a vakcinát.

hirdetés



hirdetés