A nemzetközi sajtó is felfigyelt a Hősök terén tartott, az influenszerek által szervezett tüntetésre, amely a bántalmazottak, a rászoruló fiatalok megsegítése mellett állt ki.


Mi is beszámoltunk róla, hogy a Hősök terén tartott tüntetés végén gyűjtést indítottak a szervezők az „Odakint most szörnyek járnak” társadalmi összefogás keretében. A rászorulók részére vasárnap estig várják a hozzájárulásokat.

Az akció meghirdetésekor nem gondolták, hogy ilyen mértékű lesz a pénzbeli támogatás. Szombat este már elérte a 100 milliót, és azóta is tovább szaporodott. Vasárnap délben azt írták:

Nagyon köszönjük mindenkinek a támogatását. Köszönjük az Odakint most szörnyek járnak - Kiállás az áldozatokért szervezőinek, hogy aktívan segítették a gyűjtésünket!

Ma (02.18.) éjfélig folytatjuk a gyűjtést, az alábbi számlaszámon várjuk a támogatásokat:

MAGNET BANK 16200223-10187155

UTCÁRÓL LAKÁSBA EGYESÜLET

IBAN: HU80 16200223 10187155 00000000

SWIFT/BIC: HBWEHUH

További információk ITT találhatók.

Osváth Zsolt a közösségi oldalán azt írta, mikor kiderült, hogy a tervezett 25 milliós adományt jóval meghaló támogatást kapnak:

"Az így felajánlott adományokból az Utcáról Lakásba Egyesület nem csak lakhatásban nyújt segítséget, hanem a társadalomba való visszailleszkedésbe is. Talán valamit, valami nagyon kicsit jóvá teszünk abból az irtózatból, ami ezekkel az emberekkel történt, és ami ronccsá tette őket".

Az egyik szervező Fancsikai Eszter egy Insta-sztoriba kitett videóval reagált a hírre: "Amikor megtudom, hogy délig 141 milliónál járunk! Mi lesz itt éjfélig?! Mekkorába' vagytok?" - írta hozzá.

Bányai Judit szintén a közösségi oldalán reagált: "Hasonlóképp sírtam tegnap este is, mikor megtudtam, hogy a tervezett 25 millió helyett már több, mint 107 millió forint gyűlt össze... Első két támogatottunk a most beköltöző két fiatal lesz, de reméljük, hogy az elinduló program egyfelől tovább bővül, másfelől a döntéshozókat is megszólítja, és mihamarabb megemelik az állami gondozott fiatalok életkezdési támogatását, valamint célzott támogatásokat vezetnek be a számukra központi szinten is!"

Bányai Judit (@judit_banyai) által megosztott bejegyzés

Nagy Ádám is az Insta-sztoriban mutatta meg, hogy a külföldi sajtó is figyelemmel kíséri az eseményt és annak hatását. Azt írta: "Tudtam, hogy ilyen a világon még nem volt társadalmi kérdésben, és nagyon drukkoltam, hogy annyian álljunk ott a téren, hogy a nemzetközi sajtó is érdemesnek találja beszélni róla". „Mert képzeljünk el egy olyan világot, ahol a tartalomgyártók ráéreznek arra, hogy nem csak az online buborékjukban hangosíthatják ki az emberek szavát, hanem az utcán is”.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!