A zenész másfél órás nagyinterjút adott a Partizánnak, ahol a műsorvezetői szereplése mellett a közéletről való véleményét is elmondta.


Majoros Péter, azaz Majka, péntek este egy másfél órás interjút adott a Partizánnak, ahol részletesen kifejtette, miért döntött úgy, hogy 16 év után visszatér az RTL-hez. A váltás mögött több ok is meghúzódik, de az egyik legfontosabb, hogy a TV2-nél egyes műsorok készítése terén nem voltak közös nevezőn a csatornával. Hozzátette, hogy sem tartalmi, sem politikai nézeteltérések nem voltak a háttérben.

„Olyasfajta politikai problémák nem voltak a TV2-nél az én 16 évem alatt – amiből persze nyilván, nem tudom pontosan mennyi az az éra, amit már lehet mondjuk fideszes tévéként emlegetni, ha erre hivatkozunk az elmúlt időszakban. Én nem így hivatkozom rá, de nyilvánvalóan azt nem lehet elvonni tőle, hogy gyakorlatilag azért látjuk azt, hogy melyik irányba húz, látjuk azt, hogy mik ott a hírek, és gyakorlatilag mi ennek a részesei voltunk valamilyen szinten. Nagyon sokszor kaptuk meg ezt, hogy mi ennek az arcai vagyunk, még ha ebben nem is veszünk részt, attól függetlenül mi a jelenlétünkkel legitimáljuk ezt a dolgot” – mondta a rapper, akivel együtt Pápai Joci is az RTL mellett döntött.

Majka a témával kapcsolatban kerek perec kijelentette, hogy irritálja és méltatlannak tartja, amikor a Fidesz megmondóembereként emlegetik.

Majka nem akart minden részletbe belemenni a TV2-nél történtekkel kapcsolatban, de annyit elárult, hogy volt 1-2 kollégája, akikkel nem egyeztek a nézeteik a műsorkészítés menetéről és arról, hogyan nézzen ki egy televíziós felvétel. Sem az anyagiakról, sem az időzítésről nem volt közös nevező. Elmondása szerint ez az a pont, amit ő és Pápai megelégeltek a sokadik alkalom után, ezért döntöttek a váltás mellett.

„Azt gondolom, hogy egy szórakoztató televízióműsornál nem lehet 11 óránál többet egy nap alatt leforgatni. Mert ha valakitől egy olyan pozícióban, mint akár én is vagyok, azt várják, hogy egy ilyen műsorban összeszedett, vicces, humoros, koncentrálni tudó, fókuszált ember legyen, akkor ez 10 óra után nem működik. Akkor pedig reszeljük a fost, és gyártjuk sok pénzért túlórában azt a műsort, aminek egyébként nem lesz jó a tartalma, mert nem lesz jó az ember, akire próbáljak ezt az egészet ráerőltetni – mondta Majka, aki arról is beszélt, bánja, amiért Magyarországon nincs olyan szakszervezet, amihez hasonló problémákkal lehetne fordulni. Gulyás Márton kérdésére elmondta, ha lenne egy tévés szakszervezet, amit olyan ember alapít és vezet, aki valóban ért hozzá, szívesen belépne, akár a fizetése öt százalékát is befizetné cserébe.

A beszélgetés során kitért arra is, hogy Herman Pierre távozása az RTL-től szintén fontos szerepet játszott abban, hogy végül visszatért a csatornához. Bár elismeri, hogy Pierre jó szakember, a közös munkát korábban egyáltalán nem élvezte.

– fogalmazott.

„Az, hogy aki épp annak az elszenvedője, az hogy éli meg vagy milyen emlékei vannak, egy másik dolog. Én az elszenvedője voltam, olyan emlékeim voltak ezzel kapcsolatban – és ez igaz a TV2-es távozásomra is –, amiket nem szerettem volna még egyszer megélni, és azt mondtam, hogy inkább akkor ebből nem kérek. Aztán amikor a Pierre elment az RTL-től reggel kilenckor, akkor délután négykor csörgött a telefonom és azt kérdezték, hogy lenne-e kedvem mégiscsak.”

Majka azt is hozzátette, hogy az RTL-lel való korábbi tárgyalásai során sem rejtette véka alá: nem biztos, hogy jól kijönne Hermannal a közös munka során. Hangsúlyozta, hogy nincs rossz viszonyban a tévés szakemberrel, de nem szeretne vele dolgozni, mert „nem viseli jól, ha valaki nem tartja meg a felé tett ígéretét.”

A visszatérésének másik oka, hogy a közel két évtized alatt – mióta először elhagyta a csatornát – ő maga és az RTL vezérigazgató-helyettese, Kolosi Péter is sokat változott. Ezek a változások most hozzájárultak a döntéséhez.

Majka 23 éve szerepel a képernyőn, és bevallása szerint ebben az időszakban sok olyan dolog történt a tévés világban, ami miatt egyre jobban kiábrándult.

Az interjúban Majka elárulta, hogy az X-Faktor stábja az ő kérésére átállt a rövidebb gyártási napokra a korábbi 15-16 órás forgatások helyett, ami büszkeséggel tölti el.

A váltás egyik oka az volt, hogy ki akart lépni a megszokott közegből, és új kihívásokat keresett. Verebély Marcell kreatív producer olyan elvárásokat támasztott felé, amelyeket Majka kihívásként fogott fel.

A rapper elismerte, hogy most nagyon kényelmes élete van, ami a kreativitását is visszafogja. Ezért egyszer szeretne néhány hónapig fizikai munkát végezni külföldön, hogy kiszakadjon a komfortzónájából.

Szóba került az augusztusi interjúja is, ahol a magyar középréteg eltűnéséről beszélt. Most hangsúlyozta, hogy akkor is elmondta volna ezt, ha még a TV2-nél dolgozik. Gulyás Márton a beszélgetés során a koronavírus-járvány idején felmerülő problémákat is felemlegette.

„Eszem ágában nincs megvédeni az Orbánék politikáját. (…) De akkor egy olyan helyzettel találkozott az egész világ, ami nem volt a spanyolnátha óta”

Majka szerint nem a Covid-időszak miatt kell megfedni a kormányt, hanem az olyan problémák miatt, amikről az Indexnek adott interjújában is beszélt. A 2026-os választások kapcsán elmondta: a Magyar Péter-jelenség azt mutatja, hogy „bármikor történhet egy újabb Magyar Péter”, így egyelőre nem lehet megmondani, kik lesznek a miniszterelnök-jelöltek.

Később előkerült Orbán Viktor TikTok-videója is, ahol a miniszterelnök azt mondta, Majka jobb, mint Azahriah – de a Halott Pénznél nem.

Azahriah-val való konfliktusáról Majka elmondta, hogy nagyon rosszul estek neki a nyáron tett állítások. A nézeteltérésüket nem rendezték, és nem is tervezi, mert – mint mondta – elérte, hogy az életében csak azok legyenek, akiket ő akar, és ne függjön senkitől.

„Erre nagyon büszke vagyok, mert ezt csak magamnak köszönhetem.”

A teljes beszélgetést itt lehet meghallgatni:

(via 24.hu)

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!