Feszült helyzet alakult ki Doverben a kamionsofőrök és a szolgálatban lévő rendőrök között, miután a francia határt szerda reggel megnyitották az áthaladók előtt.

Egy kamionosokból álló férficsoport tolakodott, kiabált és majdnem nekiment a rendőröknek, miután megtudták, hogy a határon csak negatív covid-teszttel haladhatnak át - írja a Daily Mirror.

Többezer európai kamionos ragadt napokra Dél-Angliában, így valószínűleg nem érnek haza karácsonyra, hogy a családjukkal ünnepelhessenek. Az indulatok azóta forronganak, hogy a Calais/Dover átkelőpontot vasárnap este lezárták, hogy megfékezzék az új, fertőzőbb koronavírus-variáns terjedését.

Franciaország végül kedd este engedélyezte, hogy a negatív teszttel rendelkezők áthaladjanak a határon.

hirdetés

“Csak a szállítmányom miatt vagyok itt. Szeretnék hazajutni karácsonyra” - mondta el egy német sofőr a brit Today című tévéműsorban. “Jelenleg katasztrofális a helyzet, teszt nélkül nem mehetek haza, pedig a családom vár. Minden családban hazavárják a férjeket, apákat.”

Jelenleg az angol hadsereg gyorsteszteket végez a sofőrökön, annak ellenére, hogy ezek a tesztek a tudományos szakvélemények szerint kevésbé megbízhatóak. Várhatóan így is napokba telhet, mire a többezer kamiont átengedik a határon.



hirdetés