86 év alatt ez az első tétmeccse a két ország válogatottjának. A fogadóirodák szerint egy hajszállal nagyobb esély van a magyar győzelemre.


Bármennyire hihetetlen, a magyar és a skót labdarúgó-válogatott még soha nem játszott egymás ellen tétmérkőzést. A két ország nemzeti csapata 86 éve lépett pályára először egymás ellen, ami azóta még nyolcszor esett meg. Az összesen kilenc meccsből négyet Magyarország nyert, háromszor Skócia volt jobb, és két alkalommal született döntetlen.

A két ország eddig utolsó meccsét 2018-ban a skótok nyerték 1:0-ra a Ferencváros stadionjában. A magyar válogatott mostani Eb-keretéből hárman is pályára léptek azon a meccsen: Gulácsi Péter a kapuban, Fiola Attila a védelemben, Kleinheisler László pedig a középpályán kapott szerepet a beugró szövetségi kapitány, Szélesi Zoltán csapatában.

Magyarország legutóbb majdnem 20 éve, 2004. augusztusában győzött Skócia ellen. Az akkori 3:0 egyben a legnagyobb különbségű győzelem volt a két válogatott egymás elleni történetében, és ma este is nagyjából ilyen vagy ennél is nagyobb arányú győzelem kellene a magyaroknak ahhoz, hogy biztosan meglegyen a továbbjutás az Eb-n.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!