Az ENSZ közgyűlése nemrég fogadott el egy határozatot, amely július 11-ét a srebrenicai népirtás áldozatainak emléknapjává nyilvánítja. Magyarország nemmel szavazott. A magyar külügyminiszter szerint egy ilyen határozat destabilizálja a balkáni helyzetet.


Magyarország neve is szerepelni fog azon a szégyenfán, amelyet a srebrenicai mészárlás emlékhelyén állítanak fel. Az ENSZ közgyűlése nemrég fogadott el egy határozatot, amely július 11-ét a srebrenicai népirtás áldozatainak emléknapjává nyilvánítja.

adta hírül az Euronews.

Szijjártó Péter külügyminiszter azzal érvelt, hogy a határozat csak tovább mélyítené az ellentéteket a Balkán-félszigeten, és destabilizálná a régiót. Ezzel szemben a srebrenicai emlékhely vezetője, Emir Suljagić hangsúlyozta, hogy a határozat elfogadása nemcsak a múlt elismerését szolgálja, hanem az igazság és a béke előmozdítását is célul tűzi ki. Suljagić külön kiemelte a nemzetközi közösség támogatásának fontosságát, és reményét fejezte ki, hogy a határozat hozzájárul a genocídium tagadásának felszámolásához és a történelmi igazság terjesztéséhez.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!