Szerinte, bár Románia éppen lehagyott minket az egy főre jutó, vásárlóerő-paritáson mért GDP tekintetében, mégis mi vagyunk nyerő pozícióban, mert „a gazdaság szerkezete, illetve a stratégiai ágazatok tulajdoni szerkezete egyre egészségesebbnek mondható”.


Nagy Elek, milliárdos az Indexnek adott hosszú interjúban kitért a nemzeti tőkésosztály problémájára is. Ő ebben a kérdésben megértő a miniszterelnök politikájával szemben, mert, ahogy mondta,

A probléma szerinte az, hogy „míg nyugaton van egy nagyon erős felső középosztály, amely mélyen kötődik a saját országához, addig nálunk ez az elmúlt 30 évben kezdett csak újra kialakulni”.

Azt a kérdést ez a nemzeti tőkés osztály egyébként állami megbízásokon és állami közbeszerzéseken keresztül szerezte a vagyonát, nem érzi relevánsnak. Szerinte lehet kritizálni ezt a helyzetet, de inkább 30 éves távlatban érdemes vizsgálni a kérdést.

Nagy Elek egyébként maga is az orbáni nemzeti tőkésosztály része: 76,2 milliárdos becsült vagyonával a 22. leggazdagabb magyarnak számít. Hozzá tartozik a BÁV és a Főtaxi is. A Vegyépszer, amely szintés portfoliójának része, az első Orbán-kormány nagy autópálya-beruházásainak egyik legsikeresebb szereplője volt.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!