Gwendoline Delbos-Corfield szerint aggodalomra ad okot, ha valaki Orbán Viktor környezetéből érkezik, de nincs megelégedve a magyar képviselők általános jobbra tolódásával sem.


Miközben a nemzetközi sajtóban sokan Orbán Viktor lehetséges kihívójának, és a Fidesz rendszerének véget vető szereplőnek látják Magyar Pétert, Gwendoline Delbos-Corfield, aki az elmúlt öt évben a magyar jogállamisági jelentéseket készítette az Európai Parlamentben, fenntartásokkal fogadja a TISZA Párt politikusának megjelenését a magyar politikai színtéren. A francia zöldpárti politikus szerint Magyar narratívája gyakran emlékeztet Orbánéra.

Delbos-Corfield egy brüsszeli háttérbeszélgetésen, az Euronews kérdésére reagálva tért ki Magyar Péter feltűnésére. A posztjáról leköszönő politikus hangsúlyozta, hogy óvatosan kell kezelni, ha valaki a Fideszből és Orbán köréből érkezik.

„Nem jó hír, hogy Magyar Péter nem akar belemenni a jogállamisági kérdések vitájába, és nem adott választ arra, hogyan akarja megoldani a Magyarországgal kapcsolatos problémákat, illetve véget vetni az ország elleni eljárásoknak” – mondta Delbos-Corfield. Hozzátette, nem világos, mit szeretne Magyar Péter és pártja olyan fontos témákban, mint például Ukrajna támogatása.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!