A Tisza Párt elnöke szerint az önkéntesek munkája nélkül sehol nem állna a védekezés. Hiányolta a 12 ezer önkéntes tartalékost is.


A több tízezer önkéntes megfeszített munkája nélkül sehol nem állna a védekezés - írta szerdai Facebook-bejegyzésében Magyar Péter.

A Tisza Párt elnöke szerint vasárnap óta egyre többen dolgoznak a gátakon, „miközben a kormány 5 nap alatt odáig jutott el, hogy 1600 katonát tudott mára kivezényelni”.

Magyar szerint óriási dolog a nemzeti összefogás, és megsüvegelendő dolog a civilek helytállása, de „egy normálisan működő kormányzatnál nem a hivatásos állomány egészítené ki a civilek munkáját, hanem fordítva”.

A Tisza Párt elnöke a bejegyzésben megosztott egy képet is, amin leírása szerint a leányfalusi nyúlgát építése látszik. Ahogy fogalmazott: civilekkel és 60 tiszás önkéntessel felépítették a védmű felét, és ezt fejezi most be a katonaság.

Magyarnak szerdán ez már a második bejegyzése volt az árvízi védekezéssel kapcsolatban. Korábban arról posztolt, hogy szerinte már a teljes kormányzati propaganda kiköltözött a gátakra, és gyártja az egymásnak ellentmondó beszámolókat.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!