Szerinte ez nem akadályozná a pártépítést vagy a felkészülést a 2026-os választásokra, viszont képviselőként felszólalhatna a magyar parlamentben is.


Magyar Péter hétfő reggel a Facebook-oldalán jelentette be: megszavaztatja, hogy beüljön-e az Európai Parlamentbe. A TISZA Párt alelnöke rengeteg megkeresést kapott arról, hogy felveszi-e az európai parlamenti képviselői mandátumát.

Most viszont azt írja, sokan többek között a TISZA Párt közössége és befolyásos európai politikusok és a tanácsadóim is próbálják meggyőzni az ellenkezőjéről.

Szerinte a Néppárt részéről akkor számíthatnak komolyabb pozícióra - például egy fontos szakbizottsági elnöki posztra, ha azt a TISZA Párt arca pályázza meg. "A TISZA Párt jelöltjei közül egyedül én rendelkezem politikusi, valamint európai parlamenti tapasztalattal és helyismerettel (3 évig feleltem az európai parlamenti munkáért a magyar kormány diplomatájaként)."

Úgy látja, Néppárton belül könnyebb politikai eredményeket elérni, ha ő vezeti a néppárti TISZA delegációt. Nem utolsó sorban, Hölvényi György a Fidesz-KDNP EP képviselője is ahhoz kötötte a néppárti frakcióból való kilépését, hogy ő belép a frakcióba.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!