A Tisza Párt elnöke reagált az Átlátszó szerdai cikkére, amiben a Diákhitel Központ Magyar Péter vezetése alatt kötött egyes szerződéseiről írnak.


„Az eddig is rendkívül átlátszó kormányzati propagandista, Hont András ma “óriási” bejelentést tett. Hasonlóan Dezső András újságíró nyári akciójához, ő is jogellenesen “megszerzett” egy titkos dokumentumot”

– írj szerda délelőtti posztja bevezetésében Magyar Péter. A Tisza Párt elnöke az Átlátszó ugyancsak délelőtt megjelent cikkére reagált bejegyzésében.

A lapban Hont András és Katus Eszter arról írt, hogy megszerezte azt a 2021-es KEHI-jelentést, mely súlyos kifogásokat emel a Diákhitel Központ (DHK) egyes szerződéseivel kapcsolatban, kiemelve a valós verseny hiányát, a kétes ajánlattételi képességet, és az aránytalan díjazást. Magyar Péter, a DHK volt vezetője szerint a KEHI-vizsgálat személyes megfélemlítés céljából indult.

A vizsgálat során 52 darab, 2018 és 2020 közötti szerződést vizsgáltak meg, összesen 1,4 milliárd forint értékben, és kiderült, hogy számos esetben a szerződések teljesítése túlértékelt és a munka minimalizált volt. A jelentés azonban nem tartalmaz utalást további vizsgálatokra vagy felelősségre vonásra. Magyar 2022-ben távozott a DHK-tól, lemondását visszaélésekkel kapcsolták össze.

Magyar Péter a cikkre reagáló posztban kifogásolja, hogy Honték nem hozták nyilvánosságra a jelentést, csak szemezgettek belőle. A politikus azt is megjegyzi, hogy

„Nem tudom, hogy Hont Andrásnak volt-e valaha valódi munkahelye, ahol érdemi munkavégzés történt. Ha lett volna, akkor tudná, hogy vannak olyan elemzések, felmérések, amelynek oldalai jóval többe kerülnek százezer forintnál és adott esetben jóval nagyobb hasznot is hajthatnak. Értem én, hogy Hont Andrást csak a Századvég és a Nézőpont Intézet tanulmányai és felmérései nem érdeklik, amelyek oldalanként néha ennek tízszeresébe kerülnek”

– teszi hozzá a Tisza Párt vezetője, aki végül „jó vergődést” kíván Hont Andrásnak.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!