A politikus szerint nem véletlen, hogy sokan nem mernek kilépni a pártból, mert ha megtennék, akkor a hatalom bosszút állna rajtuk, hisz mindenkiről lehet egy akta.


Magyar Péter Facebook-bejegyzésébenírt az elmúlt napok botrányáról, ahol kifejtette álláspontját is.

„Mit gondolunk az utóbbi napok friss botrányáról? Elsősorban azt, hogy egy újabb kormányzati gumicsont, amellyel hazánk legsúlyosabb problémáiról, a nem működő államról és az ipari szintű lopásról akarják elterelni a figyelmet”

– kezdi bejegyzését a politikus. Majd így folytatja:

„Harmadrészt, a konkrét ügyben a TISZA Párt álláspontja világos. Magyarországon mindenki úgy él, azzal és azt csinál, akivel és amit szeretne, egészen addig, amíg ezzel másnak nem árt, vagy nem szeg jogszabályt. Nyilván az egyházi személyek önként vállalnak szigorúbb normákat a saját éltük kapcsán”

– írja.

Magyar Péter szerint a normálisan gondolkodó embereket – az egyházi vonalat leszámítva – Bese Gergely ügyében sem érdekelné az illető irányultsága vagy magánélete. Ami sokaknál kiverte a biztosítékot, az a képmutatás és leginkább az, hogy papként épp ő támogatta az állampárt gyűlöletre építő, legalantasabb ösztönöket kiszolgáló narratíváját.

„És már hány ilyen képmutatás volt az elmúlt években?! És még hány lesz, ha hagyjuk? Könyvek fóliázása, gyűlöletkeltő kampányok, pedofil ügyek eltussolása”

– teszi hozzá a Tisza Párt vezetője.

A politikus írásában kitért arra is, hogy őt is támadták sok mindennel, de azt üzeni mindenkinek, hogy nem hátrálnak meg, mert a hazának változásra van szüksége. Szerinte nem szabad félni, mert amíg félnek az emberek, addig a hazugság és a képmutatás fog győzni az igazság és a szeretet felett.

„Higgyetek magatokban, higgyetek egymásban, higgyetek a változásban.”

– zárja bejegyzését Magyar.