A Tisza Párt elnöke szerint például a vízközműrendszerből mintegy 1000 milliárd forint hiányzik.


A Fidesz a rezsicsökkentés kapcsán is palira veszi az embereket, veszélyezteti az egészségüket és nyerészkedik rajtuk – állítja a Facebookon Magyar Péter.

Mint írja, tegnap Gerzsenyi Gabriella (a Tisza Párt európai parlamenti képviselője) számon kérte a jelenlegi kormány képviselőjén, hogy még mindig nem javítottak a magyarok ivóvízellátásáért felelős vízközmű-hálózat katasztrofális állapotán. „Hazánkban a hálózatba betáplált víz több mint 20%-a elfolyik csőtörések miatt, és több helyen ihatatlan víz folyik a csapból, például Békés megyében vagy Tiszavasváriban. Ezzel a kormány súlyosan veszélyezteti a magyarok egészségét, illetve az elfolyt víz miatt évente 17 milliárd forint nemzetgazdasági kár keletkezik” – teszi hozzá.

A vízközmű-hálózat katasztrofális állapotának oka az, hogy a víziközmű cégek költsége magasabb, mint a bevétele.

„A keletkező veszteséget a kormánynak kellene tőkejuttatással vagy más módon pótolnia, ha szívén viselné a magyar polgárok egészségét. Ezt kérte számon Gerzsenyi Gabriella, a TISZA Párt képviselője az európai parlamenti felszólalásában, amit a Fidesz természetesen rögtön hazug módon kifordított és azt kezdte el fizetett hirdetésekben terjeszteni, hogy a TISZA Párt a rezsicsökkentést támadja” – írja az ellenzéki politikus.

– teszi hozzá.

A Tisza elnöke keményebb dolgokkal is vádolta a kabinetet. „Arról természetesen elfelejtett beszámolni a kormánypropaganda, hogy a háború kitörésekor elszállt világpiaci gáz- és áramár már rég a töredékére esett vissza, és ezért a 2022-es választások után jelentősen megemelt lakossági áram- és gázár mellett ma már durván nyerészkedik a kormány a magyar embereken. Arról nem is beszélve, hogy a magyar vállalatok szinte a legmagasabb gáz- és áramárat fizetik egész Európában, valamint többszörösére emelték a vízdíjakat is, ami jelentősen csökkenti a versenyképességüket.”

Posztját úgy fejezi be: „Az állami tulajdonú MVM nyeresége félév alatt 222 milliárd forint volt…a sokszorosára emelt rendszerhasználati díj pedig Mészáros Lőrincet gazdagítja.”


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!