A témát a TISZA Párt elnöke a Partizánban vetette fel, Orbán kénytelen volt reagálni a ma reggeli árvízinfón. Megígérte, hogy a vízügyesek bérét rendezni fogják, pár éves távlatban.


Miközben mindenki részéről zajlik az árvízi védekezés, azért a politikai adok-kapok sem szünetel a gáton. Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke éles kritikával illette a vízügyi hatóságok helyzetét a Partizán árvízhelyzetről készült interjújában. „Egy vízügyi szakember 14 év tapasztalattal, három diplomával kevesebb, mint bruttó 400 ezer forintot keres egy hónapban” – mondta Magyar, hozzátéve, hogy ez megalázó, nem véletlen, hogy sokan elhagyják a szakmát. A katasztrófavédelem sem kivétel: szerinte 3-5 ezer ember hiányzik állítólag a rendszerből.

Magyar szerint a szakmai viták és a szakmaiság megbecsülése, valamint a környezetvédelmi szakhatóságok visszaállítása jelentős előrelépést hozhatna.

– utalt a környezetvédelem jelenlegi helyzetére, miközben az örökségvédelem lebontását is megemlítette.

Amikor Gulyás Márton megkérdezte, hogy ez egy lehetséges Tisza-kormány ígérete lenne-e, Magyar igennel válaszolt, de hangsúlyozta:

Ezek után csütörtök reggel Orbán Viktor az árvízinfón nem tudta nem érinteni a témát. „A vízügyi dolgozók bérét a mostani árvíztől függetlenül rendezni kell” – mondta, de hozzátette, hogy ez egy pár éves távlatban lesz megoldható.

– mondta Orbán.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!