Arra a kérdésre, hogy miért vonzódnak az emberek a Tisza Párthoz, Magyar egyetlen szóval válaszolt: „hazaszeretet”. Azt is kifejtette, hogy a magyarok elvárják, hogy a dolgokat jobban lehessen csinálni, mint ahogy a jelenlegi kormány teszi.


Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke nem volt felkészülve arra a politikai robbanásra, amit a pártja produkált az elmúlt pár hónapban. Ennek kapcsán a HVG rendezvényén megjegyezte, hogy ha valaki februárban megkérdezi, nem gondolta volna, hogy idáig eljutnak. Inkább börtönt vagy külföldi menekülést vizionált magának, nem pedig azt, hogy pártját most már 39 százalékra méri a Medián, és hogy a Fidesz támogatottságát is megközelítik.

Magyar szerint pártja olyan gyorsan nő, hogy a Karmelitában már csak 2,5 százalék választja el őket a kormánypárttól, legalábbis a belső mérések szerint. A Tisza Pártnak jelenleg ugyan csak húsz hivatalos tagja van, de tízezren már sorban állnak, hogy beléphessenek, és ha minden jól megy, november végére meglesz a hivatalos alapszabály is. Azt is hozzátette, hogy már ezer „Tisza-sziget” működik országszerte, ami afféle alapszervezet, és mindenhol 30-40 fő nyomja együtt az ipart.

A pártépítés lassúságáról azt mondta, hogy azért haladnak óvatosan, mert a múltban már megégette magát azzal, hogy „óellenzékiek” és beépített fideszesek kerültek fel a listáikra. A pártfinanszírozással kapcsolatban elmondta, hogy magánadományokból tartják fenn magukat, és próbálnak függetlenek maradni az oligarcháktól, akik szerinte mindenhová szeretnek „betenni egy zsetont”.

A migrációról, olimpiarendezésről és a saját korábbi állami pozícióiról is esett szó, de a legérdekesebb talán az, ahogy elismerte, hogy még mindig nem tudják pontosan, meddig tarthat a párt növekedése, de az a cél, hogy a 100 százalékot becélozzák. Ahogy Magyar fogalmazott: „legalább az első Magyar-kormányig biztosan eljutunk”.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!