A vállalkozás tulajdonosa egy lett férfi, Vladimirs Boreckis. Ugyanő birtokol egy ciprusi céget, amely szintén felkerült a listára.


Az amerikai pénzügyminisztérium legújabb szankciós listáján egy magyar cég is felbukkant, adta hírül a Telex. A pénteken közzétett közlemény szerint az amerikai külügyi és pénzügyi tárca legújabb szankciói az orosz hadiipar orosz és külföldi ellátási láncainak szereplőit célozzák meg, összesen 400 cég és személy ellen vetve ki büntető intézkedéseket.

A Mátrix Metál Kft. „kiemelt fontosságú árukat”, többek között

A közlemény szerint a magyar cég egy Exiton nevű orosz vállalkozásnak küldte a termékeket, amelyek végül egy légvédelmi rendszereket gyártó orosz céghez is eljuthattak.

A Mátrix Metál Kft.-t a VIII. kerületi Korányi Sándor utcában jegyezték be, és 2024 februárja óta felszámolás alatt áll. A cég ügyvezetője egy Vladimirs Boreckis nevű lett férfi, akinek rigai címe szerepel a cégadatok között.

Az amerikai hatóságokat egy ideje nyugtalanítja, hogy az orosz hadiipar, különösen a harci repülőket gyártó vállalatok nyugati technológiát használnak fel az Ukrajnában is bevetett gépeiken. A Szabad Európa Rádió már idén májusban beszámolt arról, hogy

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!