A 24 éves James Spencer III szerint az amerikai hatóságok nem tesznek meg mindent a szexuális ragadozók börtönben tartásáért, ezért az önbíráskodás mellett döntött.


Hosszas tervezgetés és alapos előkészületek után James Spencer III magát kiskorúnak kiadva tőrbe csalta, majd több lövéssel megölte a korábban elítélt pedofilt, Sean Connery Showerst Houstonban. A 24 éves texasi férfinek gyilkosságért kell felelnie az amerikai bíróság előtt.

A hatóságok szerint Spencer tudatosan „vadászott” pedofilokra, mert az volt a rögeszméje, hogy a rendőrség és a bíróság nem tesz meg mindent azért, hogy börtönbe zárja és rácsok mögött tartsa a kiskorúakat bántalmazó szexuális ragadozókat. Spencer egy üzenetküldő alkalmazáson keresztül lépett kapcsolatba a 37 éves Sean Connery Showersszel, akiről tudta, hogy regisztrált szexuális bűnelkövető, és 2009-ben bűnösnek vallotta magát gyermekpornó-birtoklás miatt. Ezért 30 hónap börtönbüntetésre ítélték, majd később további két évet kellett rács mögött töltenie, mert a bírósági határozat ellenére megpróbálta eltitkolni a priuszát.

Az ügyészség közölte, a 37 éves férfi telefonjában megtalálták az üzenetváltásait az álnéven neki író, kiskorúként bemutatkozó Spencerrel, aki azért hívta az egyik houstoni parkba Showerst, hogy ott szexuális tevékenységet folytassanak. Spencert január végén tartóztatták le Showers megölésének vádjával, jelenleg a Harris megyei börtönben tartják fogva. A vádirat szerint a 24 éves texasi férfi azért döntött úgy, hogy saját maga bünteti meg a pedofilokat, mert az volt a meggyőződése, hogy a hatóságok nem elég hatékonyak a gyerekekkel szembeni szexuális bűnelkövetők féken tartásában.

Forrás: New York Post


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!