A Magyar Hangnak egy, a repülőtéren dolgozó munkatárs árulta el, hogy a Shanghai Airlines kedden 19:37-kor landóló járatának pilótáját mentő szállította el. A repülőgép Sanghajból érkezett a magyar főváros repülőterére. A szemtanú állítása szerint a pilóta lázas, eszméletlen állapotban volt, hordágyon vitték el.


A lap értesüléseit megerősítette a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. kommunikációs osztálya, azonban hangsúlyozták, hogy semmi jel nem utal koronavírusra. Közlésük szerint az elsőtisztet a láz miatt további megfigyelésre az OMSZ a Szent László Kórházba szállította, a gépet pedig a Budapest Airport Kényszerhelyzeti Készültségi szolgálata a légitársaság kérésére fertőtlenítette. Mivel fertőzés gyanúja nem merült fel, az utasok speciális intézkedés nélkül elhagyhatták a repülőgépet.

A lap más forrásból úgy értesült, hogy a gép kapitánya még a levegőből azt a tájékoztatást adta, hogy az elsőtiszt 39,5 fokos lázzal küzd már nyolc órája. Másik forrásuk ugyanakkor cáfolta, hogy az elsőtiszt eszméletlen lett volna a budapesti landolás után.

Kiemelt kép: Kovács Tamás/MTI


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!