Görgényi Ernő, Gyula fideszes polgármestere személyesen jelentette fel Csóka-Szűcs János helyi ellenzéki aktivistát rémhírterjesztés miatt - írja az Index.

A Momentummal szimpatizáló aktivista a Facebookon közzétette, hogy hány ágyat kellett kiüríteni a gyulai kórházban, ezért jelentette fel a város vezetője. Ezt maga Csóka-Szűcs erősítette meg a lapnak.

A férfi megosztotta Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő egyik bejegyzését, amiben a politikus a gyulai autós-dudálós demonstrációról írt. Ezt a kórház-átszervezések és a járványügyi titkolózás ellen szervezték meg. Csóka-Szűcs ezt a posztot megosztotta egy gyulai Facebook-csoportban, és hozzá is fűzott egy mondatot: „Gyulán is kiürítettek 1170 ágyat.”

Miután a polgármester feljelentette őt, öt rendőr ment ki hozzá két autóval, majd házkutatást tartottak, és lefoglalták a számítógépét, a telefonját és egy pendrive-ot is. Az aktivistát négy órán keresztül hallgatták ki a rendőrségen.

Az eszközeit végül hétfőn visszakaphatta, ugyanis megszüntették ellene az eljárást, miután a vádhatóság múlt pénteken elfogadta a gyulai ügyészségen tett panaszát - mondta el az Indexnek.

hirdetés

A lap birtokába került a feljelentés szövege, amiből kiderült, hogy valóban Görgényi Ernő polgármester jelentette fel Csókai-Szűcsöt. A dokumentum szövegéből az derül ki, hogy

szerinte az aktivista Hadházy posztjának megosztásával és kiegészítésével "valótlan tényeket tartalmazó híresztelést valósít meg", és amely "alkalmas az emberek nagyobb csoportjában zavar vagy nyugtalanság keltésére" és "a járvány elleni védekezés eredményességének akadályozására".

Csóka-Szűcs az Indexnek azt mondta, szerinte a városvezető azóta követi figyelemmel internetes aktivitását, amióta elindult a tavaly októberi önkormányzati választáson egyéni képviselőként.



hirdetés