A Pest Megyei Főügyészség indítványozta egy férfi letartóztatását, mert a gyanú szerint volt élettársát először az ájulásig fojtogatta, majd megalázta és újra fojtogatni, illetve verni kezdte - közölte honlapján az Ügyészség.

A gyanú szerint a férfi nem tudta feldolgozni, hogy volt élettársa elhagyta korábban és szakítottak. A nőt február 16-án korábbi közös albérletükhöz hívta azzal az ürüggyel, hogy segítsen neki takarítani.

Miután a házban összeszólalkoztak és a nő távozni akart, a férfi ezt nem engedte meg. Bezárta az ajtót és fojtogatni kezdte volt élettársát. Majd arra kényszerítette, hogy folytassa a takarítást, melynek során

követte a nőt a fürdőszobába, ahol még háromszor – négyszer elszorította a torkát, illetve többször arcon ütötte, miközben közölte vele, hogy „ma itt meghalsz”.

Ezután a férfi figyelme rövid időre másra terelődött és ezt kihasználva tudott csak elmenekülni a nő a házból.

hirdetés

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítja a férfit.

A Pest Megyei Főügyészség kezdeményezte a letartóztatását, mivel szökésétől lehet tartani, illetve fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábon hagyása esetén a megkísérelné befejezni a megkezdett bűncselekményt.


hirdetés