Mario Girotti-ként látta meg a napvilágot 1939. március 29-én az olaszországi Velencében, és 12 évesen már felfedezték tehetségét. Szülei szerint kisfiúként már biztos volt benne, hogy színész lesz belőle.


Nyolcvanöt éves lett Terence Hill. Mario Girotti-ként látta meg a napvilágot 1939. március 29-én az olaszországi Velencében, és 12 évesen már felfedezték. Szülei - német édeanyja és olasz édesapja - szerint már kisgyerekként tudta, hogy egyszer színész lesz belőle.

Gyerekkorában Szászországban éltek. Drezdában 1945 februárjában túlélte a város porig bombázását.

A 12 éves kisfiút Dino Risi olasz filmrendező fedezte fel. Ő adott neki szerepet a Vakáció a gengszterrel című western filmben. Ezt sok újabb film követte, végül első komolyabb szerepe Luchino Visconti, A párduc című filmjében volt 1963-ban. Ebben Burt Lancasterrel és Alain Delonnal is együtt játszott.

Életreszóló barátjával, Bud Spencerrel - Carlo Pedersolival - az 1959-es Hannibálban játszottak együtt először. Az ikonikus pár az Isten megbocsát, én nem című filmben játszott együtt 1967-ben. Itt vette fel a Terence Hill nevet is. A film nagy siker lett, benne ő maga is sztárrá vált.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!