Több ezren ünnepeltek korábban a holdújév miatt Monterey Parkban. A támadó férfi vaktában lőtt, azt nem tudni, hogy mi volt az indítéka.


Helyi idő szerint szombat késő este - eddig tisztázatlan okok miatt - egy férfi lövöldözni kezdett a Los Angelestől keletre fekvő Monterey Park városában, ahol korábban

A seriffhivatal közleménye szerint a Garvey sugárút egyik üzletében volt a „tömeges lövöldözés”. A helyszínen készített felvételek szerint több mentőautó is érkezett az épülethez. A sérülteket a környék több kórházába szállították.

A Monterey Park mintegy 60 ezres lakosságának nagyobb része ázsiai-amerikai, a többiek pedig elsősorban spanyol ajkúak. A környék általában csendes, kevés az erőszak - állítják a helyi vállalkozók. Az FBI nyilvántartása szerint korábban nem volt „gyilkosság és szándékosan elkövetett emberölés”.

Azt nem tudni, hogy pontosan mi történt, és a rendőrség még arról sem nyilatkozott, hogy elkapták, őrizetben van-e a gyanúsított.

Egy szemtanú - Seung Won Choi, aki egy tengeri grillétterem tulajdonosa a Garvey Avenue-n, a lövöldözés helyével szemben - szerint

A Los Angeles Times úgy tudja, hogy a lövöldöző vaktában, válogatás nélkül lőtt egy táncstúdióban. A lap szerint tíz ember meghalt és további tíz megsérült a támadásban.

VIDEÓK: A helyszínről

Forrás: AP, New York Times, Los Angeles Times


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!