Órákkal a meccs vége után alakult ki vita az utcán ünneplők között, amikor valaki fegyvert rántott. A sérültek közül hárman súlyos állapotban kerültek kórházba.


Kilenc ember megsérült a coloradói Denverben, amikor lövöldözés tört ki a helyi kosárlabdacsapat bajnoki címét ünneplők között, írja a BBC. A Denver Nuggets fennállása során először nyerte meg az észak-amerikai profi ligát (NBA), miután a döntő ötödik meccsén 94:89-re legyőzték a Miami Heat csapatát.

A rendőrség Twitter-bejegyzése szerint

A lövöldözés a Market Streeten történt, nem messze a kosárlabdacsapat csarnokától. A hatóság közlése alapján „több lövés dördült el egy több személyt érintő veszekedés során”.

A CBS Colorado arról számolt be, hogy több ezer ünneplő szurkoló özönlött az utcákra az arénából a mérkőzés után. A rendőrség szóvivője szerint a lövöldözés nagyjából három és fél órával a mérkőzés után történt, amikor a tömeg már szétszéledt, és csak egy kisebb csoport maradt a környéken.

Az Egyesült Államokban történt tömeges lövöldözéseket figyelő szervezet emlékeztetett:

A Gun Violence Archive szerint a tömeges lövöldözés olyan incidens, melyben négy vagy több ember hal meg vagy sebesül meg. Nyilvántartásukban figyelembe veszik az otthonokban és a nyilvános helyeken történt lövöldözéseket is.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!