Hadköteles személyek ellen kellett intézkedni tiltott határátlépési kísérlet miatt, ekkor használtak figyelmeztető lövéseket.


Figyelmeztető lövésekkel állítottak meg az ukrán határőrök 12 határsértőt január 2-án, kedden az ukrán–magyar zöldhatáron – írja az Ukrán Állami Határőrszolgálat jelentése alapján a Kárpáti Igaz Szó.

A Munkácsi Határőrosztag asztélyi kirendeltségének munkatársai kedden napközben figyeltek fel a 12 fős csoportra, akik gyalog haladtak Magyarország felé.

A vizsgálatok alapján kiderült, hogy a férfiak kárpátaljai lakosok. Tiltott határátlépési kísérlet miatt indult ellenük hatósági eljárás.

Az akció keretében sikerült beazonosítani és elfogni azt a személyt, aki a határhoz szállította a férfiakat. Az embercsempésznek fejenként 12 ezer hrivnyát fizettek a férfiak.

Az MTI jelentése szerint egyébként az ukrán-magyar határszakaszon 5429-an léptek be Magyarországra kedden, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 8696-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek. Azaz egy nap alatt több mint 14 ezer ukrán állampolgár lépett Magyarország területére. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) jelentése szerint a beléptetettek közül a rendőrség 59 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes.

(via Blikk)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!