Az illegális migránsokat célzó akció során együttműködnek a magyarországi hatóságokkal, és már a közeljövőben terveznek egy magyarországi látogatást is, amelyen a helyzet jövőbeli kezeléséről és az együttműködésről is tárgyalni fognak.


Robert Fico hivatalosan is bejelentette, hogy az illegális bevándorlóknak szánt erődemonstrációt indít és jelentős rendőri erőket vet be a szlovák–magyar zöldhatár ellenőrzésére.

A szlovák kormányfő a Dunacsúny–Rajka autópálya-határátkelőn hétfő este Matúš Šutaj-Eštok belügyminiszterrel és Juraj Blanár külügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján az MTI összefoglalója szerint.

– jelentette ki Robert Fico az eseményen, majd hozzátette: az illegális migránsokat célzó akció során együttműködnek a magyarországi hatóságokkal, és már a közeljövőben terveznek egy magyarországi látogatást is, amelyen a helyzet jövőbeli kezeléséről és az együttműködésről is tárgyalni fognak.

– mondta Robert Fico.

A szlovák külügyminiszter, Juraj Blanár hangsúlyozta: a schengeni térség veszélyben van, s nem lehet hagyni, hogy Magyarország – amely már eddig is rengeteget fektetett be a probléma orvoslásába – továbbra is egyedül foglalkozzon a helyzet megoldásával.

(via MTI)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!