A trappista sajt után újabb élelmiszerre került a lopást megnehezítő chip a hazai boltokban.


Lopásgátló chipet tesznek a felvágottak csomagolásába a Sparban – hívta fel a figyelmet a 24.hu egyik olvasója. Szerinte így akarják kiszűrni a bolti lopásokat.

Azt is írta, hogy beszélt olyan eladóval, aki azt mondta neki, hogy a „bolti szarkák” már rájöttek, hogy a felvágottban is van lopásgátló, ezért ezeket a chipeket az üzletben letépik a csomagolásról és eldobják.

A portál megkereste a Spart, hogy megtudja:

Maczelka Márk kommunikációs vezető azt írta, áruvédelmi szabályzatuk részletei nem nyilvánosak, így az ezzel kapcsolatos kérdésekre biztonsági okokból nem áll módjukban válaszolni.

Arról is tettek fel kérdéseket, milyen tapasztalataik vannak mostanában a bolti lopásokkal kapcsolatban, tapasztaltak-e változást a korábbiakhoz képest. Válaszuk szerint

  • a jelenlegi nehezebb gazdasági helyzet az üzletekben elkövetett lopások és lopási kísérletek folyamatosan növekvő számában is megmutatkozik;
  • ezek kapcsán egyre kevésbé beszélhetünk egyszerű élelmiszerlopásról;
  • a hangsúly áthelyeződött a szervezett, sorozatos, megrendelésre, továbbértékesítési célú eltulajdonításra.

Ez azt jelenti, hogy az üzleteikbe nem vásárlási szándékkal érkező személyek célzottan készítenek össze „csomagokat” és kísérlik meg azok eltulajdonítását. Az égetett szeszek, az édességek, de a vegyi áru termékek is a lopásérzékenyebb termékek kategóriájába sorolhatók.

Korábban mi is írtunk arról, hogy van olyan hazai bolt, ahol már lopásgátló csomagolásban árulják a trappista sajtot.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!