A feldühödött férfi támadásában egy ember meghalt, 26-an megsebesültek, közülük hatan súlyosan. A robbantó is súlyos sérülésekkel került kórházba.


Magához tért az a képviselő, aki Kárpátalján az önkormányzat testület ülésén gránátokat robbantott fel. A robbanásokban az ukrán rendőrségi közlés szerint egy ember meghalt, 26-an megsebesültek – közülük hatan súlyosan. A merénylőt a helyszínen kellett újraéleszteni.

Azt még nem tudni, mi vezetett a robbantáshoz a 2024-es költségvetés elfogadásáról szóló tárgyaláson Kereckén.

A képviselő, Szerhij Batrin A Nép Szolgája párthoz tartozik, amely az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij pártja. A robbantó korábban már konfliktusba került a helyi hatóságokkal a földek elosztása miatt.

A férfi túlélte a robbanást, és magához tért a kórházban, bár számos sérülése miatt súlyos állapotban van - írja a Index..

Egy újságíró információja szerint

Helyi források úgy tudják, hogy a képviselő az ülés előtt a 2023-as költségvetésről való beszámolást követelte, utána a jövő évi költségvetés elfogadása miatt veszett össze kollégáival, mert azok - a háború alatt - maguknak ötven százalékos fizetésemelést hagytak jóvá. Ezek vezethettek a durva támadáshoz.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!