Éppen egy mentésgyakorlaton vett részt az a helikopter a francia Alpokban Bonvillard városa közelében, amely egyelőre ismeretlen okokból zuhant le, a rajta tartózkodó hat utasból öten meghaltak - írja a BBC.

A Eurocopter EC135 típusú helikopter a Service Aérien Français nevű magáncégé, akik hegyi mentésekhez biztosítanak légi segítséget. A fedélzeten a jármű vezetőjén kívül még egy tanulópilóta, két csörlőkezelő és két hegyi mentő tartózkodott.

A helikoptert vezető pilótának sikerült a riasztás leadása után kiugrania a járműből nagyjából 1800 méteres magasságból, őt rendkívül súlyos sérülésekkel, de életben találták meg a mentőegységek, egyelőre kritikus állapotban küzd az életéért.

Egyelőre nem tisztázott, mi vezethetett a tragédiához, ám a szakértők szerint a rossz időjárási viszonyok döntő módon közrejátszottak a zuhanásban. Ez a körülmény a mentést is nehezíti, egyelőre a három mentőhelikopter a köd miatt nem tud odajutni a roncsokhoz, a túlélőt gyalog közelítették meg a mentőcsapatok.

Emmanuel Macron francia elnök Twitteren fejezte ki részvétét az áldozatok családjai felé.

hirdetés



hirdetés