Már február eleje óta új elnöke van az NHKV-nak, de ez csak egy hónappal később derült ki a cégadatbázisokból.


Új igazgatóságot és felügyelőbizottságot neveztek ki a szemétkáosszal küzdő állami kukaholdingnál - tudta meg a Napi.hu.

Az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. új elnöke Pankucsi Zoltán lett február 8-tól, a cégadatbázisokban viszont csak március 6-án jelentek meg a változásokról szóló bejegyzések.

Az új igazgatósági elnök a a Deloitte Magyarország egyik igazgatója volt 2016 szeptemberétől 2018 decemberig, idén januárban pedig saját céget alapított Valóságkutató Kft. néven. Ezelőtt a Nemzetgazdasági Minisztérium adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkári pozícióját töltötte be, de tagja volt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal átalakítását előkészítő munkacsoportnak is, de dolgozott a Pénzügyminisztérium számviteli főosztályán is.

Az igazgatóságba került Búsi Lajos, a Földművelésügyi Minisztérium korábbim zöldipari támogatások kezeléséért felelős helyettes államtitkára, Dukai Miklós, aki a Belügyminisztérium önkormányzati helyettes államtitkára volt és Kazella Zsolt is, aki korábban a Hungexpo Zrt.-ben és az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt.-ben volt vezető tisztségviselő.

A 24.hu tavaly decemberben írt arról, hogy leváltották a kukaholding teljes menedzsmentjét, mert nagyságrendekkel nagyobb veszteséget halmozott fel a cég, mint amiről eddig tudhattunk, azt azonban már szeptemberben sem tudták, hogy mekkora lehet a hiány.

Az NHKV 2016-os indulása óta folyamatosan problémákkal küzd, amelynek egyik oka az, hogy még mindig nem működik rendesen a rendszer legfontosabb eleme, a számlázást bonyolító szoftver. A belső problémák miatt tavaly sok helyen hetekig nem szállították el a szemetet.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!