A Buddy névre hallgató tacskóra egy luisianai lakókocsiparkban találtak rá, súlyos sérülésekkel a hátsó lábainál, amik úgy tűntek, hogy le lettek fűrészelve. Buddy egy helyi állatmenhelyre került, a kutya megtalálója pedig értesítette a város sheriffjét az esetről.

Buddy jelenleg jól van a menhely tájékoztatása szerint, és sikerült olyan stabil helyzetbe hozni az állapotát, hogy jövőhét hétfőn sor kerülhet a műtétjére.

A St. Tammany Egyházközségben történt eset felgöngyölítése még folyamatban van, a helyi nyomozóknak viszont a következőkre sikerült fényt derítenie.

A tacskót az év elején februárban eltalálta két golyó, amit gazdái be is jelentettek a rendőrségen, azonban az állat nem kapott megfelelő orvosi ellátást, a golyók benne maradtak. Emiatt Buddy részleges bénulást szenvedett és nem tudta használni a hátsó lábait, ami miatt azokat maga után húzva sebeket szerzett.

A tacskó gazdái egy 50 éves nő és lánya, akik azt hazudták a rendőröknek, hogy a kutya lábai azért estek le, mert túl erősen kötözték be az állat sebesüléseit. Ezt a rendőrök természetesen nem hitték el, az állatorvosi vizsgálat megállapította, hogy a kutya hátsó lábait szándékosan és hozzá nem értően távolították el.

A rendőrök az esettel összefüggésben letartóztatták a 17 éves lányt, aki a floridai fiatalkorúak börtönébe került, és édesanyját is, akiszabad lábon védekezhet.

Buddy kezelésére az őt befogadó menhely adománygyűjtést is szervezett, ahol folyamatos tájékoztatást adnak a kutya állapotáról és kommentelők százai szorítanak az állat felépüléséért.