Leukémiát diagnosztizáltak Gereben Líviánál, a magyar női kosárlabdaválogatott játékosánál. A szomorú hírt a 20 éves lány testvére, Gereben Dorka osztotta meg közösségi oldalán.

A bejegyzésből kiderül, hogy

az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosa és családja pénteken tudta meg, hogy leukémiás. Este már a Szent László Kórház leukémia osztályán volt, ahol elkezdték a gyógykezelését.

Lívia nővére azt is elárulta, hogy húgát a 110-es kórházi szobában helyezték el, ami szerinte nem véletlen, hiszen a kosárlabdázónak 10-es a mezszáma.

"Most új háború, új harc jön, aminek általában a végét nem tudjuk, de most igen, biztos vagyok benne, hogy legyőz mindent és mindenkit, mert Ő az én testvérem, az én harcosom, és addig nem mozdulok mellőle, amíg együtt el nem hagyjuk a kórházat, beintve a betegségnek!"

- írta Gereben Dorka Facebook-oldalán.

Szalay Ferencet, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnökét is sokkolta a hír. A hunbasket.hu oldalán megjelent közleményben így üzent a fiatal kosárlabdázónak.

"Ma még mindannyian próbáljuk feldolgozni ezt a hírt. Természetesen az egész kosaras társadalmat maga mögött tudhatja Livi, együtt harcolunk vele mi is a betegsége ellen.

Biztos vagyok abban, hogy a rá jellemző küzdenitudás, a mindent elsöprő akarat sokat segít majd ebben a küzdelemben, mi mellette állunk mindenben! Ezúton is szeretném üzenni a családnak, s magának Líviának: ebben a csatában egyetlen pillanatra sem leszel egyedül, ránk mindig számíthatsz!