Mint arról mi is beszámoltunk, Müller Cecília szóvá tette egy korábbi sajtótájékoztatón, hogy nagyon rossz irány, hogy tömve vannak a bevásárlóközpontok. Felhívta a figyelmet arra, hogy a "továbbiakban is és ismételten ajánlom a webáruházaknak az igénybevételét".

A vásárlók egy része azonban fél az internetes vásárlástól, úgy véli, hogy nem azt a minőséget kaphatja, mint amit remél.

A kereskedők pedig attól tartanak, hogy a rövidített nyitva tartás fokozhatja a Karácsony előtti tumultust. A Kereskedelmi Szövetség bejelentette,

az üzletek korlátozni akarják a boltba lépők számát, nehogy gyorsuljon a járvány.

hirdetés

Vámos Györy főtitkár szerint megoldás lehetne "például a bevásárlókosara vagy a bevásárlókocsik számának a csökkentése. E nélkül persze nem is lehet bemenni ezekbe az üzletekbe". Minden bolt arra fog törekedni, hogy valamilyen módon féken tartsa a vásárlókat.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter az RTL Híradó kérdésére azt mondta, hogy kötelező létszámkorlátozás jöhet a boltokban - erről akár pénteken dönthet a kormány.

"Mi is látjuk azt a problémát, hogy a boltokban időnként nagy tömegek vannak. És az is kétség kívül igaz, hogy a Karácsony előtti időszakban ehhez az idősek vásárlási idősávja is hozzájárulhat – ezért a két problémát együtt érdemes orvosolni"

- közölte Gulyás Gergely.

Az Innovációs Minisztérium néhány perccel később azt közölte, "az idősek vásárlási sávjának felfüggesztését kérik a kereskedelmi szervezetek" a kormánytól.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója



hirdetés