„A letiltott cikk, ami nem jelenhetett meg a Project Syndicate-ben” – ezzel a kommentárral került ki Orbán Viktor Facebook-oldalára az a link, ami a miniszterelnök.hu-n közzétett írásra mutat.

A cikk címe "Európa nem hódolhat be a Soros-hálózatnak", és a magyar származású milliárdos múlt héten megjelent, "Európának szembe kell szállnia Magyarországgal és Lengyelországgal" című véleménycikkére reagál.

Orbán úgy véli, „Soros nyílt parancsokat osztott ki az Európai Unió vezetőinek. Ebben arra utasítja őket, hogy keményen büntessék meg azokat a tagállamokat, amelyek nem akarnak a globális, nyílt társadalom zászlaja alatt egy egységesülő európai birodalomba betagozódni”.

A miniszterelnök kifejtette: Európa erejét a történelem folyamán mindig is a nemzetek adták, és minden olyan kísérlet, amely Európát egy birodalom égisze alatt egységesíteni akarta, megbukott. Európa akkor lesz ismét naggyá, ha a nemzetei is újra naggyá lesznek, és ellenállnak mindenféle birodalmi törekvésnek - hangsúlyozta.

hirdetés

„A saját hasznát leső, dollármilliárdos spekuláns hálózata számos magas rangú uniós bürokratával közösen Európa nemzeteinek megszüntetésén és egy egységes birodalom létrehozásán dolgozik, és már a nyílt beavatkozástól sem riad vissza”

– fogalmaz a kormányfő. Szerinte ebben a harcban „Brüsszel elesni látszik, de a nemzetállamok jó része még ellenáll”.

A teljes cikk ITT érhető el, magyar mellett angol és német nyelven is.



hirdetés