Letartóztatták Portik Tamás fiát, amiért leöntötte kávéval az apja ügyében eljáró bírót. A Főügyészség szerint fennáll annak a veszélye, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb, hasonló cselekményt követne el.


Váratlan közjátékkal kezdődött a Fenyő-gyilkosság tárgyalása kedden a Fővárosi Törvényszéken. A másodrendű vádlott, Portik Tamás fia Póta Péter tanácselnök útjába állt, majd rövid szóváltást követően kávét öntött a bíró arcába. Végül több rendőr vitte el a helyszínről a magáról megfeledkező férfit. Az egyenruhások hivatalos személy elleni erőszak miatt indítottak eljárást. A Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, csütörtökön pedig a letartóztatását is elrendelték.

A férfi egyébként már korábban is próbált sikertelenül kapcsolatba lépni a bíróval, és arra is van adat, hogy a tárgyalást megelőzően egy bírósági alkalmazottól arról érdeklődött a bíróság folyosóján, hogy honnan fog érkezni a tárgyalást vezető bíró. A férfi édesapja ellen bűncselekmény miatt folyik büntetőeljárás, amelynek befejezését a fia ezen a módon is szerette volna hátráltatni. Az előzmények ismeretében fennáll annak a veszélye, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb, hasonló erőszakos cselekményt követne el. Amit most tett, az egytől öt évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel fenyegeti – írta meg a Blikk.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!