Floridában letartóztattak egy provokatív abortuszellenes tüntetőt, aki egy abortált magzatok képeit ábrázoló táblával hadonászott, mert rendzavarást okozott egy általános iskola előtt - írja a New York Post a helyi rendőrség közlése alapján.


A tüntetőt a Punta Gorda-i rendőrség nem nevezte meg, azonban a helyi rendfenntartók előtt már korábban is ismert volt arról a férfi, hogy többször használt sértő táblákat a közönsége felbosszantására - számolt be az NBC2 News.

Az NBC2-nek nyilatkozó tisztviselők szerint az emberek egy része megállt, hogy vitatkozzon a tüntetővel. Mások pedig nézték vagy filmezték a vitás jelenetet, amivel akadályozták a forgalmat, miközben a szülők az iskola parkolójába érkeztek, hogy felvegyék a gyerekeiket.

Amikor egy rendőr megpróbálta eltávolítani a férfit, a tévések szerint kiabálás és szitkozódás fogadta, ezért a rendőr a kollégái szerint attól tartott, hogy a férfi megüti őt a táblájával.

A tiltakozót már korábban is látták a Punta Gorda-i Sallie Jones Általános Iskolánál. Főként azokban a reggeli és délutáni időszakokban tüntetett, amikor a tanulók megérkeztek az iskolába, vagy távoztak onnan. A rendőrséget pedig már július 22-én is kihívták miatta a helyszínre - közölték a hatóságok a csatornával.

Az iskola igazgatója azt mondta, hogy nem tanítanak az abortuszról, és nem is támogatják, így nem tudja, miért tiltakozott a férfi az abortusz ellen pont az ő iskolájukban. Pamela Davis rendőrfőnök szerint

a férfi nem békésen tiltakozott, és "potenciálisan" erőszakos helyzetet teremtett azzal, hogy zaklatta a gyerekeket és a szülőket, valamint megzavarta az iskolai órarendet.

Ez bűncselekmény, és nem fogjuk megengedni, hogy bárki is zaklassa Punta Gorda polgárait vagy gyermekeit

- nyilatkozta a csatornának.

A férfi ellen a köznyugalom és egy oktatási intézmény működésének megzavarása miatt emeltek vádat.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!