Egy 29 éves holland nőt tartóztattak le Lengyelországban, aki náci karlendítést imitáló mozdulatot tett az auschwitzi haláltábor bejáratánál - írja a Vice.


A meg nem nevezett nő az Arbeit Macht Frei (A munka szabaddá tesz) feliratú kapu előtt pózolt egy fotó kedvéért, amit a férje készített. Miután az Auschwitz-Birkenau Állami Múzeum biztonsági őrei észrevették, mit csinál a látogató, őrizetbe vették, és értesítették a rendőrséget.

The Memorial Security detained a 29 y/o Dutch woman today while making the Nazi salute at the gate of the former Auschwitz I camp. Police was called.

The woman accepted the fine imposed by the prosecutor. She explained her behavior as a 'stupid joke'. https://t.co/UF6bk3QTdK

- Auschwitz Memorial (@AuschwitzMuseum) January 23, 2022

Az ügyészség náci propagandában való részvétel miatt emelt vádat a nő ellen, és pénzbírságot szabtak ki ellene, amit a nő el is fogadott. A lengyel PAP hírügynökség értesülése szerint a nő rossz tréfának nevezte az ügyet.

A náci propaganda népszerűsítését súlyosan büntetik Lengyelországban: akár két év börtönbüntetést is kiszabhatnak az elkövetőre. 2013-ban két török diák hat hónap felfüggesztettet kapott, amiért karlendítettek Auschwitz-ban.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!