Elrendelte a bíróság annak a Cs. Krisztiánnak és bűntársainak, J. Marcellnak és J.Dánielnek a letartóztatását, akiket őrizetbe vett a rendőrség a péntek hajnali Deák téri kettős gyilkosság miatt.


Két nagyrészt büntetett előéletű, 16 és 23 év közötti fiúkból álló tízfős társaság csapott össze egymással péntek hajnalban a belvárosban. A velük lévő három lány megpróbálta szétválasztani a verekedőket, de nem jártak sikerrel. A rendőrök pár percen belül kiértek a helyszínre, de addigra már többen is elfutottak. A földön fekvő 16 éves és egy 21 éves fiatal olyan súlyos szúrt sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A két sportszerető fiúra, Gergőre és Lászlóra gyertyagyújtással emlékeztek az újpesti drukkerek szombaton a Szusza Ferenc Stadion előtt.

Az összetűzésbe került két csapat egyébként nem ismerte korábbról egymást, s csak véletlenül botlottak egymásba az ominózus éjszaka. Cs. Krisztián, és az egyik áldozat, a 16 éves K. Gergő is a születésnapját ünnepelte ugyanis aznap éjjel a barátaival. A helyszínről elmenekülő 18 éves fiút a Nyugatinál fogták el, a bűncselekmény során használt kést pedig a gyilkosság helyszínétől 300 méterre találták meg a nyomozók egy kocsi alatt.

A 18 éves fiút több emberen elkövetett emberölés, míg a testvérpárt csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A kettős gyilkossággal gyanúsított Cs. Krisztián írásba ismerte be a bűnösségét a rendőrségen, míg a két őrizetbe vett barátja, J. Dániel és J. Marcell ténybeli beismerő vallomást tett a gyanúsítotti kihallgatása során.

A Fővárosi Főügyészség bűnismétlés, valamint a gyanúsítottak eljárási jelenlétének, és a bizonyítás zavartalanságának biztosítása érdekében indítványozta a három férfi letartóztatását. Cs. Krisztián visszavonta a bíróságon a korábbi írásbeli vallomását, míg az ikrek fenntartották a rendőrségen tett ténybeli beismerő vallomásukat. A kamerafelvételek alapján azonban a bíróság osztotta a főügyészség álláspontját és letartóztatta mind a három őrizetbe vett fiatalt.

A döntés a földön fekvő egyik fiú bántalmazásával gyanúsított férfi tekintetében végleges, a másik két gyanúsított fellebbezett a döntés ellen.

MTI/Mihádák Zoltán


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!