Anne Brokenbrow szerette volna kipróbálni, milyen 'törvényt szegni', hát a bristoli rendőség bilincset rakott rá, és bevitte.


A 104 éves Anne Brokenbrow élete nagy álma vált valóra, amikor a bristoli rendőrkapitányság két tisztje, Stephen Harding és Kelly Foyle őrizetbe vette.

Szabályosan történt minden, bilincset raktak rá, felolvasták a jogait, aztán beültették a rendőrautóba – ahol ezúttal elöl ülhetett, hogy jól lássa az utat. A bristoli Stokeleigh Idősotthon lakója – aki egész életében egy nagy cég titkárnőjeként dolgozott, és most már időskori demenciában szenved – a hírek és a fotók tanúsága szerint élvezte a "törvényszegés" minden pillanatát.

Bevitték a kapitányságra, ahol fotózkodott a rendőrökkel, sőt még egy saját rendőrsisakot is kapott, mielőtt biztonságban hazaszállították. Ahogy arról mi is beszámoltunk, az otthon, ahol a néni lakik, csatlakozott a "Wishing Washing Line" nevű, jótékonysági kezdeményezéshez. Ennek az a lényege, hogy az időseket megkérik: írják le egy cetlire a legnagyobb kívánságukat. A celtiket aztán feltűzik egy szárítókötélre, amelyet a legközelebbi bevásárlóközpont mellé feszítenek ki. Az arra járó emberek elolvashatják a kívánságokat, és ha módjukban áll, teljesíthetik azokat.

Anne Brokenbrow kívánsága persze kitűnt a több közül, annyira szokatlan volt: azt kérte, egyszer tartóztassák le, mert még soha életében nem szegte meg a törvényt, és szeretné kipróbálni, milyen. A kérés eljutott a helyi rendőrkapitányhoz, aki azt mondta: szíves-örömest teljesítik a néni vágyát, és így is lett.

A kezdeményezés már idős emberek ezreinek okozott örömet Anglia-szerte. Abban az otthonban, ahol Anne néni él, több más öregnek is voltak kívánságai: volt, aki egy kézmasszázst kért, volt, aki egy kiskutyát szeretne megölelgetni, de olyan is akadt, akinek az a vágya, hogy egy Rolls Royce-ot vezethessen.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!