Elrendelték annak az idős férfinek a letartóztatását, aki előbb a forgalommal szemben vezetett ittas állapotban, majd miután bűnügyi felügyelet alá került, kétszer is elment otthonról, ráadásul részegen motorozott.

A 63 éves férfi még július 13-án autózott a forgalommal szemben a 7-es és a 8-as főut közös elkerülő szakaszán, másnap, július 14-én és 16-án is alkoholmámorban vezetett.

Emiatt a Székesfehérvári Járásbíróság július 17-én négy hónapra elrendelte a férfi bűnügyi felügyeletét, nyomkövetőt raktak rá.

A férfi azonban kétszer is súlyosan megszegte a szabályokat, mivel július 19-én és 20-án is engedély nélkül elment otthonról, ráadásul ismét ittas vezetésen kapták a rendőrök.

hirdetés

Hétfőn elment egy székesfehérvári üzletbe, ahol vett egy motort, majd annak ellenére, hogy már bevonták a jogosítványát, a megvásárolt motorral elhajtott onnan.

Pechjére azonban a motor meghibásodott, ezért visszament az üzletbe, ahol elkapták a rendőrök. Amikor ellenőrizték, kiderült, hogy a férfi megint szeszes italtól befolyásolt állapotban vezetett.

Mivel a bűnügyi felügyelet magatartási szabályait sorozatosan megszegve a férfi engedély nélkül elhagyta a számára kijelölt tartózkodási helyet, továbbá engedély nélkül, ittas állapotban vezetett, a Székesfehérvári Járási Ügyészség a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében indítványozta a férfi letartóztatását közúti veszélyeztetés bűntette és más bűncselekmények miatt.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a férfi letartóztatását, a döntés végleges.



hirdetés