Vasárnap is folyamatosan dolgoznak a tűzoltók, főleg kidőlt fákat, faágakat kell eltávolítaniuk. A legtöbb munkájuk Somogy, Baranya és Tolna megyében akadt.


Ahogy arról mi is beszámoltunk, hatalmas károkat okozott a szombati vihar szerte az országban, még az országos szélrekord is megdőlt.

Eddig több mint 4800 bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vasárnap. Sok esetet többen is bejelentettek, ezért a bejelentések száma magasabb, mint a beavatkozások száma. A tűzoltók szombat reggel óta megállás nélkül dolgoznak a károk felszámolásán, már több mint 2700 helyszínen avatkoztak be. Sokan csak vasárnap szembesülnek a károkkal, így folyamatosan érkeznek az újabb bejelentések.

A legtöbb munkát Somogy, Baranya és Tolna megyében adta a viharos időjárás a tűzoltóknak.

Az erős szél sok helyen faágakat tört le, fákat döntött ki, amelyek utakra, kerítésekre, házakra, autókra dőltek, ezeket kell a tűzoltóknak eltávolítaniuk. A szél és a kidőlt fák az épített környezetben is kárt okoztak,

Folyamatosan dolgoznak az elektromos hálózat helyreállításán is. Jelentősen csökkent az ellátatlan fogyasztók száma, több helyszínen áramfejlesztők kihelyezésével segítette a katasztrófavédelem az érintett intézmények működését.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!