A férfit az dühítette fel, hogy barátja nem viszonozta a szexuális közeledését. Húsz év fegyházat kaphat.


Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Zala Vármegyei Főügyészség azzal a férfivel szemben, aki 2021 decemberében részegen bántalmazta, késsel megölte, majd elásta a nála tartózkodó hajléktalan ismerősét.

Az 55 éves, büntetlen előéletű férfi baráti viszonyban volt azzal a Nagykanizsához közeli faluban élő férfival, aki másfél évtizede hajléktalan, és rendszeresen a vádlott lakóházában húzta meg magát. A lakhatásért cserébe társa nyugdíjából rendszeresen vásárolt élelmiszert és alkoholos italokat, de a két férfi között gyakoriak voltak a veszekedések, ilyenkor a vádlott rendszeresen bántalmazta a sértettet.

Amikor 2021 decemberében a későbbi áldozat – miután a helyi kisboltban élelmiszert és bort vásárolt – betért barátjához, a két férfi italozni kezdett.

Ezt követően az ágyra emelte, a testére térdelt, és az éjjeliszekrényről magához vett egy kést, amivel kétszer hasba szúrta. Ezután lelökte az ágyról az eszméletét vesztett férfit, majd az állapotával nem törődve elaludt.

Másnap reggel észlelte csak, hogy barátja meghalt, de nem törődött vele, elindult dolgozni. Csak este tért haza, majd a késő éjszakai órákban a lakóháza hátsó részén gödröt ásott, a holttestet abban eltemette, áldozata ruházatát pedig elégette.

A Zala Vármegyei Főügyészség többszörösen minősített emberölés bűntette miatt emelt vádat a letartóztatásban lévő férfivel szemben. Amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri és a tárgyaláshoz való jogáról lemond, az ügyészség húsz év fegyházbüntetés kiszabását indítványozza vele szemben.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!